Udruga Samo pozitivno donirala 5 tisuća kuna Dječjem domu Vrbina iz Siska

3 years ago · · 0 comments

Udruga Samo pozitivno donirala 5 tisuća kuna Dječjem domu Vrbina iz Siska

Udruga Samo pozitivno nakon što je zajedno sa svojim volonterima organizirala i prikupila razne potrepštine za područja pogođena potresom, skupila je i novčana sredstva koja su danas uplaćena Dječjem domu Vrbina iz Siska.

Ovim putem se zahvaljujemo našim članovima za donacije i nadamo se da će ova mala gesta od srca pomoći djeci iz Dječjeg doma Vrbina.

Udruga je dosad prikupila preko 10.000 kuna što kroz novčane što kroz materijalne donacije za područja pogođena potresom.

Dragi dobri-veliki ljudi,

Još prije nekoliko dana naša djeca mirno su spavala u svojim sobama, a njihov smijeh je odzvanjao prostorom u Tomislavovoj 16, u Sisku. Nažalost, uslijed strašnog i razornog potresa koji je zadesio Banovinu kobnog 29.12.2020., zgrada Dječjeg doma Vrbina Sisak teško je oštećena i neupotrebljiva. Djeca su žurno izmještena i zbrinuta u Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik, a potom u SOS Dječje selo Lekenik kako bi bila bliže svojim prijateljima, školi i svome gradu.

Kolege u Lipiku poduzeli su sve kako bi djeci olakšali ove iznimno teške trenutke, a djeca i kolege iz ostalih ustanova stavili su na raspolaganje sve svoje resurse i šalju pomoć. Tako je i u SOS Dječjem selu Lekenik gdje su nam ustupili jednu kuću za našu djecu i osigurali sve što im je za početak potrebno.

Svi mi, naša djeca i zaposlenici, imamo samo jednu želju – vratiti se u svoj grad, no to još dugo neće biti moguće jer je potrebno izgraditi novu zgradu za  Dječji dom.

Stoga molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u tome. Brojni ljudi nam se javljaju i potiču i druge da nam pomognu. Naši su stari govorili: – Kamen po kamen, palača. Ne treba nama palača, samo topao dom u našem gradu.

Neka jedan kamen, jedna cigla, bude vaša. Pomoći možete i simboličnom uplatom i dijeljenjem informacije.

Molimo pomozite i potaknite druge na pomoć.

Zajedno vratimo osmijeh na lica naše djece ❤️

Od ❤️ hvala svima koji su uplatili pomoć za izgradnju novog doma i onima koji to čine i dalje stoji u objavi na stranicama Dječjeg doma Vrbina.

Categories: Uncategorized