Čarobnjaci novog doba podijelili recepte za uspješan i zdrav život!

6 years ago · · 0 comments

Čarobnjaci novog doba podijelili recepte za uspješan i zdrav život!

Uspješno održana iskustvena konferencija „Kako umom i prirodnim terapijama do zdravlja?“:

Zagreb je dobio svoju prvu iskustvenu konferenciju o mentalnom i fizičkom zdravlju – s predavačima koji su čarobnjaci novog doba u coachingu i prirodnim terapijama i sudionicima koji su sva znanja s veseljem primili spremni da ih šire dalje.

U organizaciji tvrtke Lotusmedia d.o.o., ova je konferencija okupila stručnjake posvećene unapređenju zdravlja kroz svojevrsni „mix“ tradicionalnih i zaboravljenih znanja, coachinga i iskustava stoljetnih vještina o kojima bi i Marko Polo mogao što šta još dodati. No krenimo redom. Organizatorica konferencije Mara Majstorović, NLP Coach ispred tvrtke Lotusmedia d.o.o. uvodnim je riječima istaknula kolika je vrijednost našeg zdravlja, te kolika je moć vlastitog uma i važnost prirodnih terapija na putu do zdravijeg i sretnijeg života.

80-minutna radionica executive coacha Adrijane Strnad, „Što mi poručuje moje tijelo“ „ogolila“ je sudionike konferencije u smislu da su pred apsolutnim strancima o sebi govorili, te s druge strane od istih tih stranaca saznali dosta o sebi i svojem zdravlju. Riječ je o „Coaching game“ igri koja putem fotografija “Points of You” alata i načina na koji ih vidimo govori jako puno o tome tko smo, kako razmišljamo o sebi te o tome što nam drugi poručuju – zapravo – najbrži je to način kako saznati kojim nam je putem ići i kako kroz „nove uvide“ dobiti najbolja riješenja za nas.

Sanja Dajak Matanović, Healt Coach, vlasnica organske trgovine „Kredence zdravlja“, sve je sudionike konferencija na osobit način upoznala sa značajkama zdravog načina života kao i načina razmišljanja, te je svoje iskustvo, i svoje transformacije- fizičke i psihičke – podijelila na radost svih okupljenih.

Jasmina Šarić certificirani aromaterapeut – pokrenula je lavinu informacija vezanih uz eterična ulja, dok je energetski terapeut Štefania Čizmek vlasnica Healt centra  pričala o iskustvima svojih korisnika te načinima liječenja i ozdravljenja u segmentu terapije energijom.

Prof.dr.sc. Jovica Hardi red. prof. u trajnom zvanju, predstavio je proizvod koji je do sada osvojio čak 5 međunarodnih priznanja vezanih uz bio i prehrambenu tehnologiju te inovatorstvo, a riječ je o „Rozimelu“ – pripravku koji u sebi uz med sadrži 20 biljnih vrsta te 25 preparata i lijek je za brojne bolesti, što je potvrdio i test programa tijekom 24 mjeseca u kojem je preko 300 sudionika riješilo svoje tegobe.

Posebna radost za sudionike konferencije bile su gošće iz Novog Sada – Svetlana Dragutinović dipl. psiholog i Goga Balaban osnivač i predavač u Curriculum Vitae Centru koje su nas uputile u iskustveni program o buđenju ženske energije pod nazivom „Buđenje boginje“.

O vježbama koje nam mogu pomoći kada smo dugo u uredu, načinima vježbanja kad smo u teretani ili na otvorenom prostoru, kao i važnosti uvođenja fizičkih aktivnosti na dnevnoj bazi govorio je i demonstrirao Marin Dadić, magistar kineziologije, kondijcijski trener i predavač na Kineziološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

O svojim iskustvima u proizvodnji i o proizvodima od konoplje, lana, suncokreta, buče te koliko su hladno prešana ulja zdrava i kako nam mogu pomoći na putu do zdravlja govorio je vlasnik OPG Bekavac Ivan Bekavac , mladi proizvođač iz Slavonije.

Promotorica sirove i zdrave hrane Mihaela Brijak Devescovi, sudionike konferencije upoznala je s principima Row food prehrane, te kako „sirova hrana“ utječe na naša fizička, emocijonalna stanja kao i na stanja svijestu.

Putem video linka uključio se Saša Radulović, aromaterapeut, podsjetivši nas kroz svoju praksu da je „razlika između lijeka i otrova u dozi“, što je u području aromaterapije vrlo značajno te otkrio moć eteričnog ulja ruže. Otvorio je jedno široko polje novih otkrića za sve sudionike, pogotovo kad je korištenje eteričnih ulja u pitanju, što je dodatno još na trenutke pojašnjavala njegova kolegica Jasminka Šarić.

Posebno zanimljivo i vrlo inspirativno predavanje održala je Anamarija Pažin Morović, vlasnica Wellness studija Laurus Slow Spa, podsjetivši kako je čovjek u današnje vrijeme zaboravio na trenutke u kojima bi trebao ugađati samom sebi – na trenutke u kojima bi trebali pomalo hedonistički uživati – te se prepustiti ugodnoj masaži i ljekovitim eteričnim uljima do unutrašnjeg mira.

O tome koji je raspon naših emocija, kakve su njihove vibracije i zašto smo često u polju lošeg raspoloženja, te na koji način pozitivnim emocijama poboljšati svoje ukupno stanje kroz izvrsno je predavanje sudionicima otkrila Mara Majstorović NLP Coach i voditeljica transformacijskog treninga do izvrsnosti.

Kraj konferencije začinila je Sanja Tatalović koja je sudionike podsjetila na važnost zvuka – tonova i frekvencija te je jedinstveno i neponovljivo odradila zvučnu terapiju i podesila sve sudionike na visoke frekvencije zdravlja.

Svi sudionici konferencije nakon ovog službenog dijela sudjelovali su u kušanju zdravog meda Rozimel i ulja OPG Bekavac, kao i u nagradnom darivanju mnogobrojnih sponzora Podrumi Marija, Eurco, Bio san, Linea Snella, Kredenca zdravlja, OPG Ivan Bekavac, Allianthe, Enerhon, Sanja Tatalović, Healt Centar, Sirova hrana,  Laurus Slow Spa, Curriculum Vitae Centar i Tomislav Valent.

A kada poimence ne bi nabrajali sve ove prekrasne ljude onda bi sažetak naše priče išao ovako:

„U Zagrebu je prošle subote stvoren kotačić promjene. Skovali su ga čarobnjaci slika, prostora, mirisa, zvuka, dodira i emocija.

Čarobnjaci novih perspektiva i mogućnosti (Andrijana, Mara) su nas poslali duboko u sebe da se dobro zagledamo u sve naše emocije, poruke i mogućnosti.

Čarobnjaci prostora i mirisa (Jasmina, Saša i Anamarija) dali su nam Matičnjak – da se riješimo stresa, Vetiver – da se preispitamo i smirimo, Mandarinu – da vratimo dječju radost, Bergamot – da se riješimo panike, a Rimsku kamilicu – da izbrišemo taj grč modernog vremena.

Čarobnica zvuka (Sanja)  i okusa (Mihaela) – stvorili su naš fokus kroz A, naše o(t)puštanje kroz O, našu povezanost kroz M kako bi se razbistrili, i prečaroban HA! kojeg ćete kod nas sad češće „čuti“ , a uz Mihelu zdravu hranu kušati .

Svi ostali ( i ne manje važni) čarobnjaci stvorili su emociju transformacije i promjene navika – kotačić koji se u subotu otkotrljao iz Zagreba po bijelom svijetu. Kad ga ugledate  prepoznat ćete ga jer će doći s mirisom, s pjesmom, s radošću da Vas povede do recepta koji nije tajna – nego živi u Vama i treba ga samo ponovo otkriti!“

Nadamo se već sljedeće godine na nekom lijepom zelenom mjestu u prirodi!

Roberta Mesić

Categories: Uncategorized