Održana treća po redu manifestacija pod nazivom Znanost za mlade u Vukovaru

4 years ago · · 0 comments

Održana treća po redu manifestacija pod nazivom Znanost za mlade u Vukovaru

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke održana je treća po redu manifestacija pod nazivom Znanost za mlade u Vukovaru, a ovogodišnja tema naziva je „Uspješne priče o znanosti“.

Manifestaciji su među mladim Vukovarcima i ostalim zainteresiranim posjetiteljima nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček uz izvrsne i nagrađivane znanstvenice dr. sc. Antoniju Jurak Begonju i dr. med. Lidiju Barić. Ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja na manifestaciji je sudjelovao voditelj samostalne službe za koordinaciju politika, europskih poslova i međunarodne suradnje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Staša Skenžić, ispred tvrtke Lotusmedia d.o.o., direktorica i jedna od organizatorica Mara Majstorović, a putem Skype video poziva trećoj Znanosti za mlade se na kratko pridružio i profesor Ivan Đikić, također jedan od organizatora.

Skup je prigodnim riječima pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček zahvalivši pri tome organizatorima i istaknuvši zadovoljstvo ovakvim inicijativama. „Izuzetno mi je drago da se ovakva manifestacija održava po treći put u Vukovaru. Grad Vukovar ulaže jako puno sredstava u obrazovanje mladih i daje im veliki naglasak. Nastojimo još od najmlađih dobnih skupina pridonositi razvoju mladih generacija Vukovara, pomažući i sufinancirajući osnovnoškolce, ali i studente“ rekao je zamjenik Pavliček te naglasio kako Grad Vukovar putem Intervencijskog plana ulaže preko 50 milijuna kuna u saniranje nove zgrade veleučilitša, ali da i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru proširivanjem programa nastoji mladima omogućiti sigurnost na tržištu rada.

„Druga po redu, prošlogodišnja manifestacija bila nam je od velikog značaja, kada smo u grad Vukovar uz pomoć akademika prof. dr.sc. Ivana Đikića doveli nobelovca Aarona Ciechanovera, a vrlo smo ponosni što tradiciju nastavljamo i ove godine uz puno pohvala i pozitivnih povratnih informacija“ zaključila je jedan od organizatorica, direktorica tvrtke Lotusmedia d.o.o. Mara Majstorović.

Poznati svjetski znanstvenik, profesor Ivan Đikić tijekom svog javljanja i sudjelovanja u ovogodišnjoj tribini istaknuo je kako znanost treba staviti u centar interesa mladih. „Duboko vjerujemo da preko znanstvenih tema i ulaganja u mlade, Vukovaru možemo pridonijeti u osiguranju mirnijeg, boljeg i produktivnijeg života. Ulaganje u znanost i obrazovanje je budućnost, znanost povezuje te predstavlja disciplinu koja ne poznaje granice“ rekao je profesor Đikić.

Manifestacija se nastavila poticanjem mladih u smjeru znanosti, a riječima izvrsnih ljudi iza kojih stoje djela i rezultati, znanstvenica Lidije Barić i Antonije Jurak Begonje koje su svojim primjerima navele kako trud, volja i želja za znanjem i napredovanjem predstavljaju temelj ostvarenja snova.

Izvor: Vukovar.hr

Categories: Uncategorized